Habanos nynner GuantanameraDale Me Gusta Dale Me Gusta, y comparte con tus amigos , y comparte con tus amigos
Habanos nynner Guantanamera


Guantanamera - tittelen på den mest kjente cubanske sangen, er nå også navnet på den nyeste av alle havannasigarer.

Skrevet av Ørjan Brattetveit

Det nye merket ble lansert i Havanna.

Merket lanseres i fire utgaver - alle maskinlagde.
- Maskinlagde sigarer har et veldig stort marked med mange aktører internasjonalt, og det er et marked vi i liten grad utnytter. Nå håper vi å ta vår del av dette markedet med Guantanamera, sier direktør i Habanos Jaime Garcia-Andrade til Lykkens Portal under lanseringsfesten i Havanna.

Han mener Guantanamera har en stor fordel i forhold til de andre maskinlagde sigarene den skal konkurrere med: Den er laget av kun cubanske råvarer. Guantanamera er det første nye cubanske sigarmerket i dette årtusenet.

Forrige nykommer var San Cristobal de La Habana som kom på slutten av 1990-tallet.

Kjent navn
Med Guantanamera har Habanos valgt et navn som garantert sitter hos det sigarelskende publikum. Sangen ved samme navn har vært en slager helt siden Joseito Fernandes sang den for første gang i 1928. Siden den gang har sangen gjort suksess i forskjellige versjoner med diverse artister. Og er man turist på Cuba, kan man ikke unngå å bli kjent med sangen - den synges overalt. Navnet betyr jenta fra Guantanamo, som er en provins helt øst i landet, og på fabrikken som lager sigaren, er de aller fleste arbeiderne jenter.

- Vi er en sammensveiset jentegjeng som har jobbet helt og holdent med denne sigaren siden juni i år, sier arbeidsleder Jaqueline Barrios. Jaqueline er fornøyd med resultatet av arbeidet, og nyter gjerne en Guantanamera på fest, men helst Puritos, som er den minste utgaven.

Vuelta Arriba

Tobakken som bygger opp Guantanamera er de beste råvarer fra Vuelta Arriba- området, dvs de sentrale provinsene på Cuba. Dette området regnes som Cubas nest beste tobakksområde, etter Vuelta Abajo i Pinar del Rio. Vuelta Arriba regnes for å være en betydelig mildere råvare enn tobakken fra Pinar del Rio, og Guantanamera er da også blitt en mild, men likevel smakfull sigar.

Seks millioner
Guantanamera lanseres i fire utgaver, Puritos (106 x 11.51), Decimos (123 x 15.87), Compay (134 x 15.08) og Cristales (150 x 16.27). De tre førstnevnte utgavene skal selges i fem- og tipakninger, mens den største utgaven også selges i kasse med 25 stk.

- Vi regner med å produsere seks millioner sigarer av Guantanamera i løpet av 2003, og så vil vi justere produksjonen etter hvordan markedet reagerer på sigaren, opplyser Jaime Garcia-Andrade, og legger til at Guantanamera får en hyggelig utsalgspris.

- Jeg er ikke helt sikker på prisene her og nå, men på Cuba vil sigarene ligge på under 1 dollar stykket, sier han.

Det nye sigarmerket er nylig også lansert i Dortmund i Tyskland, og Frankrike, Italia og Spania er blant de landene som står for tur. De nordiske landene er derimot ikke med i planene.

Produktutvikling

For noen få år siden skrinla Habanos S.A. planer om å lansere noen nye merker, og valgte i stedet å kvalitetssikre merkene som alt var på markedet. Men direktør Jaime Garcia-Andrade avviser at firmaet i etterkant av Guantanamera-lanseringen, vil børste støv av de tidligere lanseringsplanene. - Vi har ingen planer om flere merker med det første, selv om vi selvsagt stadig driver med produktutvikling. Med Guantanamera ønsker vi først og fremst å innta et for oss nesten nytt marked, sier Jaime Garcia-Andrade.

Ønsker du å lære spansk i Norge?


Delta i vårt diskusjonsforum - snakk om det spanske språket!

EsEspañol® -es genial - Org.nr: 987 029 919
¿Deseas dejar algun comentario sobre la Web SPANSKBLOGG?

Skriv gjerne en kommentar !

 
Hazte seguidor | RSS | Versión para Móvil | Información | |Mapa del Sitio | Facebook | Twitter | YouTube | Tecnologia de Blogger | Google Search
RSS Videos de Youtube | RSS Peliculas via Youtube | Twitter / SPANSKKURS | Twitter / Spansklærer |

Spanskkurs på Nesodden - Spanskundervisning i OsloIr arriba - Up - Opp